The Markt of Bruges with horse carriage, Belgium

TIJDELIJK GESLOTEN WEGENS CORONA COVID 19

Bezoekersinformatie

Musea Sculpta is een permanente attractie, elke dag open, doorlopend van 10 tot 18 uur, ook op de feestdagen.

Het 3D-Museum bevindt zich in het Burgerhuis De Pelikaan, gesitueerd Mariastraat 10, 8000 Brugge, gelegen in harte Brugge. Het beeld van de pelikaan bovenop het poortgebouw is reeds zichtbaar van aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het Simon Stevinplein.

U hoeft uw bezoek niet op voorhand te reserveren. Tickets zijn enkel verkrijgbaar aan de inkombalie van het museum. Er worden géén online tickets verkocht.

Tickets

De prijs van één ticket voor een volwassene bedraagt 12 euro, voor senioren 65+, personen met een fysieke beperking en studenten 10 euro en voor kinderen van 4 tot 11 jaar 8 euro. Kinderen tot en met 3 jaar genieten gratis toegang.

Groepen

Het groepstarief is geldig vanaf 10 betalende personen. De korting bedraagt 2 euro per persoon op de individuele tarieven per categorie. Reservaties voor groepen vanaf 30 personen kunt u aanmelden per mail of telefonisch.

Bruggelingen

Inwoners van Groot-Brugge genieten 50% korting op de individuele tarieven op eenvoudig vertoon van een geldige eID aan de inkombalie van het museum.

Scholen

Een bezoek in het 3D-Museum is niet alleen plezierig, maar ook pedagogisch en educatief. Het nationaal scholentarief bedraagt 5 euro voor leerlingen van de lagere scholen en 6 euro voor leerlingen van de secundaire scholen. Begeleiders, met uitzondering van de ouders, genieten gratis toegang.

Bezoekers met een fysieke beperking

Het 3D-Museum is vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers en volledig drempelvrij. De beeldengalerij bevindt zich over het ganse traject op de begane grond.  In het museum bevindt zich een aangepast toilet.

Podcatcher -of smartphonetour

Bezoek het museum met de audioguide of met uw smartphone. De audiotour is inbegrepen in de prijs van een ticket. De Podcatcher werkt volautomatisch, zonder drukknoppen, enkel richten en luisteren. Momenteel is de audioguide beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels.

Bezoekers met een smartphone kunnen de informatie over de taferelen lezen, beluisteren, en inzoomen op de digitale afbeeldingen van de originele werken. Het gebruik van de webservice is gratis en eenvoudig, en u hoeft géén QR-codes te scannen.

vaneyck 24

Tijdsduur

De gemiddelde duurtijd van een bezoek bedraagt één uur tot anderhalf uur. De audiotour is opgebouwd uit geluidsfragmenten van circa 2 minuten per tafereel. In het museum bevinden zich 30 activatiepunten voor de Podcatchers.

Gratis Wifi

Er is gratis wifi in het museum aanwezig. Een baliemedewerker zal u op weg helpen met de instellingen van het netwerk en paswoord.

Pers

Journalisten hebben recht op gratis toegang op vertoon van een geldige perskaart aan de inkombalie van het museum. Voor redactionele informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen.

Beeldharing

Het is toegestaan om de beelden te fotograferen en te filmen voor persoonlijke beeldharing. We raden aan om een statief te gebruiken voor de beeldopname van de 3D-sculpturen. De beelden worden belicht met een lichtgordijn, een lange sluitertijd is zeker aan te raden voor een optimale kwaliteit.

Kunstkopie

Van elk 3D-tafereel in het museum hangt ook een brightboard met een digitale afbeelding van het authentieke schilderij. Deze lichtdisplays tonen details en close-ups van de originele werken in hoge resolutie.

Rustpunten

Voor bezoekers minder goed te been, die af en toe nood hebben aan een pauze, zijn er in elke zaal comfortabele zitbanken voorzien om even te uit te rusten.

Bezoekers met een visuele beperking

In het 3D-Museum is het toegelaten voor blinden en slechtzienden om de sculpturen aan te raken. Het is bijzonder uniek voor personen met een visuele beperking om kennis te maken met de taferelen via een tactiele ervaring.

Bezoekers met een auditieve beperking

Slechthorenden kunnen via de audio-ingang van de Podcatcher de audiogids aansluiten op het hoorapparaat en de gesproken rondleiding volledig beluisteren. Doven kunnen dezelfde informatie van de audiotour digitaal aflezen via de webservice op een smartphone.

Bedrijven

Een bezoek aan het 3D-Museum is de ideale bedrijfsuitstap in hartje Brugge. Uw groep wordt verwelkomd met een korte introductie en een kortfilm in een gezellige en private ruimte tot 45 zitplaatsen. Bij mooi weer vindt de verwelkoming plaats in de museumtuin, met uitzonderlijk zicht op zowel de Onze-Lieve-Vrouwekerk als op de Sint-Salvatorskathedraal. Neem contact op voor een offerte op maat.

Kinderen

Het 3D Museum is er voor jong en oud. Echter, aan de inkom van het museum wordt een leeftijdsgrens geafficheerd van 16+. Dit is enkel een rechtmatige waarschuwing, en géén verbod, maar omvat de wet op ouderlijk toezicht op expliciete inhoud.

Rogier van der Weyden

Censuur

De 3D-scènes over de erotische taferelen van Bosch in de Tuin der Lusten worden niet gecensureerd, en kunnen volgens de beoordelingen van enkele bezoekers aanstootgevend zijn, visueel en/of auditief. Maar regels zijn er niet, emoties stelen de show en waarheid stelt de wet, net zoals de originele schilderijen.

Hendrick Goltius

Beleving

De ontdekkingsreis in het 3D-Museum is onvergetelijk, bijzonder leerrijk en héél innemend. Hier maakt een klassiek museumbezoek plaats voor een emotionele attractie. Om elke hoek schuilt een verrassing in een wereld vol prikkelende symboliek.

Stadsgidsen

Om onze Vlaamse Primitieven te promoten in het buitenland wordt er gratis toegang verleend aan gediplomeerde stadsgidsen. Officiële reisleiders en erkende leden van de Gidsenkring, de Koninklijke Gidsenbond en S-wan bezoeken het 3D-Museum zonder aankoop van een ticket op vertoon van een geldige lidkaart aan de museumbalie.

Lerarenkaart

Op vertoon van een geldige Lerarenkaart samen met uw eID aan de balie van het museum geniet u 2 euro korting per persoon, geldig voor max. 5 gezinsleden en beperkt tot 10 euro korting per gezin.

Huisregels

Huisdieren zijn niet toegelaten, met uitzondering van blindengeleidehonden. Eten en drinken in de zalen is niet toegestaan. Er geldt een strikt rookverbod. Er is géén verplichte vestiaire in het museum, maar grote jassen en reistassen kunnen achtergelaten worden aan de balie.

Auteursrechten

De kunstwerken in het 3D Museum zijn vrij van rechten en vallen onder het publiek domein omdat de auteursrechttermijn van de oorspronkelijke kunstschilders verleden is. Ook voor de beeldende kunstenaars die instonden voor de reproducties van het werk gelden géén rechten vanwege deze termijn.

Bereikbaarheid

Het 3D-Museum bevindt zich in hartje Brugge, Mariastraat 10. Maak uw keuze uit onderstaande opties:

  • Het museum bevindt zich in het mooiste en oudste stadsgedeelte van Brugge. De Mariastraat is gelegen tussen de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het Simon Stevinplein, net om de hoek van de de Sint-Salvatorskathedraal.

  • Op het Simon Stevinplein bevindt zich een grote, bovengrondse en gratis fietsenstalling. U bevindt zich dan op slechts 50 m van de ingang van het museum.

  • Het Centraal Station van Brugge bevindt zich op 1 km. van het museum. De wandeling van circa 15 min. neemt je mee door de geliefde Unesco-zone van de stad langs het Minnewater, het Walplein en de Katelijnestraat. 

  • Het 3D-Museum bevindt zich in het hart van de Brugse binnenstad. Voor een bezoek met de wagen parkeer je bij voorkeur in de gratis randparkings, in de parking Station of in de ondergrondse publieke parkings. Bovengronds parkeren in de binnenstad is beperkt tot 4 uur en duurder dan de ondergrondse parkings.

  • Autocars zijn niet toegelaten in de Brugse binnenstad. Parkeren, laden en lossen is enkel toegestaan op de officiële busparking aan het Bargeplein op het Kanaaleiland. Deze parking bevindt zich op 800 m. van het 3D-Museum, een wandeling door het Minnewater en de Katelijnestraat.

Contact

Indien u meer informatie wenst, specifieke vragen heeft, of indien u wenst te reserveren voor groepen, scholen of bedrijven kan u ons steeds bereiken.

+32 (50) 684 584
info@museasculpta.be
Mariastraat 10, 8000 Brugge, Belgium
Mariastraat

Back to top