The Markt of Bruges with horse carriage, Belgium

Tricks & souvenirs

van Eyck 2020

Van 1 februari tot 30 april 2020 zijn alle schilderijen van de grootmeester te zien in het MSK Gent. Vanuit diverse hoeken van de wereld reizen de bewaarde kunstwerken naar het Museum voor Schone Kunsten. De Aanbidding van het Lam Gods staat centraal, het is trouwens de eerste maal dat het veelluik de Sint-Baafskathedraal verlaat. 

van Eyck gigapixels

Heel wat schilderijen van Jan van Eyck werden fotografisch vastgelegd op een digitaal platform, dankzij de fondsen van de beroemde oliebaron en kunstverzamelaar Jean Paul Getty. Op de gigapixelsite Closer to van Eyck, met een zoomfunctie tot op microscopisch niveau, kan je de werken tot op 100 miljard pixels bekijken. 

Bosch gigapixels

De authentieke schilderijen van Bosch zijn dankzij de nieuwste visualisatietechnieken tot in de fijnste details te bewonderen op het digitaal platform van het Bosch Research Project. De close-ups met infraroodfotografie tonen de werken in extreem hoge-resolutie: volg deze link naar de Tuin der Lusten, het Laatste Oordeel en het Antonius-drieluik.

Tuin der Lusten interactief

Deze interactieve documentaire rond de Tuin der Lusten neemt je mee op een audiovisuele reis, waarin geluid, muziek, video en afbeeldingen bijdragen aan een transmediale ontdekking.

Bosch 3D souvenirs

Miniatuursculpturen in 3D van de voornaamste scènes uit de Tuin der Lusten zijn meteen op voorraad aan de museumbalie. De beelden tot 32 cm hoog zijn gemaakt door onze Italiaanse artiesten uit fijngemalen afval van marmer en met de hand geschilderd.

De geheimtaal van Bosch

Er zijn heel wat boeken verschenen over Bosch, vaak bevatten ze voornamelijk illustraties en weinig informatie. Eén leesboek is wel bijzonder instructief en staat boordevol interpretaties en symboliek.

Puzzel er op los met Bosch!

Zin om zelf aan de slag te gaan met Jheronimus Bosch? Dan is deze puzzel van maar liefst 9.000 stukjes de oplossing om de Tuin der Lusten in detail te leren kennen.

De Tuin der Lusten

Back to top